lightvessel2015iTijdens het weekend van 27 en 28 juni werd de 43ste editie van de Lightvessel Race beslecht.
De traditionele wedstrijd vaart niet langer naar het lichtschip maar legt nu enerzijds een langere wedstrijdbaan voor de Cruiser Racers en anderzijds een mix van windward-leeward banen en coastals voor de teams in IRC.

Op zaterdag was het moeilijk varen in een vrij groot veld tussen de grote IRC 1 Yachten. Na vrij goed te starten in de eerste 3 reeksen kwamen we steeds goed uit aan de 1ste boei. Op spi kregen we steeds de hele vloot op ons af en dan was het moeilijk vrij te zeilen in een kleine baan. De laatste race van een dag was een bewogen coastel, na een uiterst slechte start kwamen we vrij snel tot de conclusie dat de meeste yachten naar een verkeerde boei vaarden. het was ook niet echt duidelijk. Uitendelijk worden we 5de.

Op zondag was er weinig wind voorspeld. De eerste reeks namen we een prachtige stuurboord start voor het hele veld. We kwamen tesamen met de grote IRC 1 yachten aan de eerste boei. Dan weer was het moeilijk spinnakeren met reuze spis achter ons. Nog een foutje in het laatste kruisrak koste ons nog enkele plaatsen, We konden niet genoeg voorsprong opbouwen om Regazza voor te zijn. De laatste 2 reeksen waren we voor Dunquerke Plaisance maar die hadden de zaterdag veel beter gezeild. We eindigen 3de in de IRC 2 en 5de IRC 1 & 2. Tussen al die grote boten nog een goede uitslag.

lightvessel2015lr

mck musto

                         dentadmin                                     logocc                                Logounimmo