antwerprace2015a Antwerp Race 2015.

Het begon om 07u55 met uitstel omdat de bus van Antwerpen vertraging had. De voorspelling voor die dag was ENE 2 - 4.

08h25 luidde het voorbereidingssein van IRC 2. We verkende al enkele malen de startlijn, het was duidelijk te doen aan het starschip.

Wij konden perfect starten aan het startschip, er was nog even twijfel over de individuele terugroep maar Koen zij steevast "Nee da zijn wij niet zeilen maar".

Tot de eerste boei ging het perfect, door een inschattingsfout overzeilen we de SS 12 en gaan er ons 3 yachten voorbij. De "Wemeldinges" was al meer dan 100 meter los. In de Everingen kwamen we wat dichterbij, maar met een knik in de schoot was niet bepaald ons favoriete koers.

Vanaf het Middelgat moesten we weer kruisen maar de " Wemeldinges" nam altijd maar perfecte slagen daardoor kwamen we moeilijk dichterbij. We konden toch al de Flexisailing knippen.

In het schaar van Valkenisse konden we dan net de Captain Jack voorbij door een perfecte trim van Raf op de fok.

Als we ter hoogte van de Zandvlietsluis kwamen zagen we al snel dat we de code "O" konden trekken, Daardoor konden we onder het veld door de Wemeldinges voorbij. Nu Nog wat extra tijd bijeen sprokkelen om voor de eerste plaats te gaan. Het zat niet echt mee als we het complex voorbij vaarden onder spi kregen de yachten achter ons meer wind. Daardoor weg met de overwinning. We konden nog als eerste van IRC 2 met meer dan een minuut winnen maar dit was niet genoeg voor onze handicap. Proficiat aan Rinus en Crew.

Het was een leuke wedstrijd. Na afloop bracht ons Bie nog enkele flessen Champagne waarvoor dank, want we waren verkleund van de kou en uitgedroogd onze kleine stock moest er aan geloven in de Royersluis, het was echt niet warm die dag.

Tegen de steiger nog even nagenieten in de zon en het "KeraviKske" en om 19u Diner in de "Fogos", na een vermoeiende dag werd er daar uitzonderlijk weining gedronken.

Cheers !!!

Het X-bie team

 prijs antwerprace

 

 

mck musto

                         dentadmin                                     logocc                                Logounimmo