Antwerp Race 2016

Bij vertrek uit de haven is het miezerig weer maar er staat al voldoende zuidwestelijke wind. Om 8u20 wordt er uitstel gegeven wegens beperkt zicht. Na een kwartiertje gaat de uitstel naar beneden en kunnen we aan de startprocedure beginnen.

Wij hadden al snel door dat we best in het midden konden starten, de meesten wouden aan de ARV-1 starten omdat daar minder tegen stroom stond.

Na verluid waren we net niet te vroeg weg en konden we vrij varen tot in de spijkerplaat. Bij het kruisen van het vaarwater lagen we tezamen met de Captain Jack een stuk voor de rest. Wij konden nog net voor een opvarende duwbak kruisen terwijl de rest van de vloot achter langs moesten varen.

In de Everingen lagen we al een goed stuk voor en konden we net de code zero zetten. In het vrij lange rak kwamen de snellere jachten wel dichterbij.

In het middelgat konden we voor de wind vrij snel de eerste startgroep van Terneuzen knippen, dit gaf ons vrije vaart in het scherp rak voor Hansweert. De ‘Y Knot’ kwam als maar dichter.

Uit het ‘schaar van Valkenische’ konden we terug spinnakeren en daardoor hadden we net genoeg snelheid om voor de grote Container van 400 meter te kruisen tezamen met de 'Y knot' naar het ‘schaar van de noord’. Door een onachtzaamheid moesten we snel gijpen om de SN 5 nog aan stuurboord te houden en daardoor kon de 'Y Knot' ons voorbijvaren. 

Aan de container terminals trokken we nog enkele gunstige rakken waardoor we weer op kop lagen. Van ver zagen we al de maxi's en de 'Asterix' al komen. Uitendelijk kwamen we als 4de jacht aan de aankomst. Koen berekende snel hoeveel we voor 'Easy Living' moesten zijn.

Na 5 minuten wisten we zeker dat we in IRC 2 gewonnen hadden. In het Imalsodok zorgde Guy en Bie voor een uitgebreide apero.

Het was een spannende wedstrijd waar iedereen aan boord zijn taak perfect uitvoerde. 

De uitslag Antwerp race 2016

Xbie gaat nu tot juni uit het water.

 

antwerprace2016cantwerprace2016e

 

 

mck musto

                       benetworks                  logocc                                Logounimmo